RSS Feed

De ce nu voi fi prezenta pe Hi5 si Okazii niciodata

Posted on

Am intrat pe google sa incerc cateva cuvinte cheie, sa vad cat de bine se indexeaza blogul nou. E clar ca mai am de lucrat la asta, insa surpriza neplacuta mi-a venit din alte parti.

Pe okazii am gasit poze cu tutu-urile mele, de fapt mint, pozele mele cu tutu-urile mele, puse la vanzare. Ok, pot intelege daca ai luat un tutu de la mine, l-ai purtat de cateva ori, ai decis ca nu e pentru tine sau ca nu o sa il mai porti si il vinzi. Insa de ce imi furi pozele de pe blog? Asta nu o pot intelege.

Primul furtisag de poza apare cu cantitate de vanzare 19, deci e clar, nu e cineva care a cumparat un tutu de la mine, e cineva care faca la randu-i tutu-uri si ii e lene sa faca poze sau nu e mandra/mandru de produsele pe care le face. Insa de aici la a fura pozele altcuiva si a le da drept propriile creatii, e distanta mare. Desigur, produsul a fost raportat. Sper ca cei de pe Okazii sa faca ceea ce e normal.

Al doilea furtisag, un tutu roz din tulle soft, apare in descriere ca fiind cumparat cu 120 lei!!! Chiar as vrea sa stiu cand Doamne-iarta-ma am vandut eu un tutu roz din tulle soft cu 120 de lei, ca memoria mea de elefant ma paraseste. Repet, pot intelege ca ai decis sa vinzi tutu-ul, dar presupun ca inca il ai, nu? Ii poti face o poza, nu? De ce furi poza facuta de mine! Stii cat timp imi ia mie sa fac o serie de poze din care sunt selectate doar 3? Stii cat de mult ma joc cu setarile aparatului pana sunt multumita de rezultat? Stii cat timp stau sa pandesc lumina potrivita? Stii ca am investit in lumini pentru a face pozele sa fie cat mai aproape de realitate? De ce iti bati joc de munca mea?

Sotul meu si Madalina zic ca ar trebui sa fiu mandra ca mi se fura pozele. Ei bine, NU SUNT! Nu suport profilurile de pe hi5 pline de poze gasite pe net, cu comentariu ca se poate face pe “orce” culoare si ca un pettiskirt, care afara costa de la 80 de dolari in sus, la noi poate fi vandut cu 50 de lei. Si pretul de afara este corect, deoarece este o cantitate enorma de material ( in general chiffon) care intra intr-o asemenea fusta si sunt papiote de ata pe care le folosesti ca sa le cosi, asta pe langa faptul ca iti ia cel putin o zi, daca ai cat de cat talent la masina de cusut. Cine nu stie ce e un pettiskirt, nenea google stie sigur.

Am pornit ideea Republic of Tutu pentru ca voiam sa ma simt bine si sa fac si pe altii sa se simta bine. E clar ca pe undeva am facut greseli, daca se intampla ceea ce am enumerat mai sus. O sa imi pun bine ideile la punct si o sa vin cu o contra-oferta pentru Okazii si Hi5. Chiar, le rog pe cele care au tutu-uri cumparate de pe site-urile mentionate sa-mi trimita si mie poze cu fustele respective. Nu de-alta, dar daca intr-adevar fac treaba buna si in spatele pozelor altora se ascunde ceva intr-adevar bine facut ( nu zic ca sunt somitate in materie, atentie, insa chiar pot aprecia munca altora) o sa imi cer scuze public.

In alta dezordine de idei, voi posta maine ( sau astazi, avand in vedere cat este ceasul) prototipurile mele de shoulder-pads care pot fi purtati si ca brose supradimensionate.

A aparut si un poll. Sunt chiar curiasa voi ce credeti. Va rog sa raspundeti cat mai serios cu putinta, vreau sa stiu!

About JulliannaM

I blog about skincare, makeup and all things of beauty. Beauty news are my addiction.

7 responses »

  1. tara asta e plina de asa ceva si intotdeaua va fii
    in cazul meu cu fotografiile modelelor, in al tau cu X care isi pune numele pe munca ta.. e urat.. stiu.. dar la legislatia de 2 lei de la noi din tara nu poti face mare lucru.. ca sa nu mai zic ca nu poti alerga pe net sa cauti toti plagiatorii.. incearca sa pui watermark.. altceva nu e de facut…

    Reply
  2. Pot pune watermark, insa e clar ca voi parea o paranoica si ca prezentarea produselor va avea de suferit. Problema cea mai mare vine cand discutand cu una din fetele de pe okazii am aflat ca produsul meu chiar a fost cumparat la supra-pret si incep sa ma intreb daca nu cumva sunt altii care isi aroga munca mea….

    Reply
  3. pai exista 2 variante: fie cineva iti cumpara produsele si apoi le revinde (asa e usor sa-ti dai seama daca exista vreo clienta care cumpara multe produse de la tine) – ca revanzator sau ca si “creator” – fie cineva foloseste doar pozele tale pentru ceva ce face ea/el – dar aici cred ca se vede diferenta; o alta varianta ar fii sa pui eticheta cusuta pe tutu (intr-adevar, alte costuri si complicatii)… asta e tara in care traim..

    Reply
    • La etichete cusute m-am gandit deja, ideea e in stadiul de proiect. Rumeg momentan mai multe variante, dar nu ma pot abtine sa nu fiu cumva inciudata pe ceea ce se intampla.

      Reply
  4. Nu stiu daca okazii sunt de blamat, ma gandesc ca nu au cum sa verifice provenienta pozelor a mii de utilizatori. Ei pot doar sa inchida un cont in cazul in care vanzatorul sau cumparatorul se dovedesc neseriosi, primind multe negative. Cei ce trebuie blamati sunt nesimtitii care fura munca altora, sub orice forma!
    Cred ca singurul lucru pe care il poti face este sa editezi pozele si sa iti scrii adresa blogului direct pe produs, pe mijlocul pozei inainte sa o postezi undeva pe net. Poti sa alegi niste caractere mai transparente si astfel o sa arate si estetic, depinde doar de gusturile tale. : )
    Apropo, eu am cumparat un tutu de la tine pe Breslo si este super, nici prin cap nu-mi trece sa-l dau cuiva vreodata sau sa-l vand! E adorabil : )
    Keep up the good work, te-am adaugat in blogroll.

    Reply
  5. as dori sa cumpar fusta tutu roz cu negru si zimi te rog carei ultimul pret ai vrea sa lasi din pret 10 lei ?
    transportul ii inclus in pret sau e separat?

    Reply
    • Din păcate articolele cu tutu-urile de vânzare sunt foarte vechi( aproximativ acum 2 ani) și momentan nu mai confecționez tutu-uri. Voi anunța pe blog și pe pagina de Facebook dacă și când mă reapuc. Mulțumesc pentru înțelegere.

      Reply

Leave a comment